Wie zijn we

Hoe het begon

OpAndereGedachten is opgericht door Anita van der Rijt en haar zus Henriette Jansen-van der Rijt. Anita was helaas zelf getroffen door borstkanker. Haar ervaring om creatief bezig te zijn, gaf haar rust en ontspanning. Even niet aan ziek zijn denken. Dat was wat Anita ervaarde door creatief bezig te zijn.

In samenwerking met Welzijnswerk Ons welzijn Veghel, ziekenhuis Bernhoven en andere enthousiastelingen werd het idee verder uitgewerkt. OpAndereGedachten was geboren.

Hoe het verder gaat

Anita overleed helaas in december 2016 aan de gevolgen van de borstkanker. Ze wilde haar gedachtegoed heel graag nalaten aan de samenleving. De stichting zet haar mooie werk voort. We gaan haar droom waar maken en bieden deze kans aan al die mensen die het zo hard nodig hebben!

Onze missie

Mensen die geconfronteerd zijn met kanker (en hun naasten), door creatief bezig zijn, op andere gedachten laten komen. Even niet aan ziek zijn, aan behandelingen of een onzekere toekomst denken. Ervaren dat creatief bezig zijn een positief gevoel kan geven en je even uit de wereld van ziek zijn kan halen.

Voor een aantal mensen zal dit een opstap zijn naar terugkeer in het sociale leven na een intensieve periode van behandelingen. Voor een ander betekent het een opstap naar terugkeer in het arbeidsleven. Anderen zitten in een langdurig ziekteproces en halen energie uit een ochtend creatief bezig te zijn.

parallax background

Het bestuur

Voorzitter Peter Bakx
Secretaris Annet Delisse
Penningmeester     Ardi van Heck

Onze vrijwilligers

Creatieve leiding                Elly Bakx
Gastvrouwen Ria Delisse
  Marlène van Druten
  Gonny Allebes